Sunday, 17 April 2011

Ana ukhtuki fillah..

U.K.H.U.W.W.A.H
I never knew it before,
how it feels,
what it can do,
is it important?!

i still remember,first time jejakkan kaki ke U,a sister advise me
"dik,kalau nak cari sahabat,carilah di surau,insyaAllah,kekal..."
itulah yg achik cuba ikut,Alhamdulillah,shbt2 ku kini yg mjd mata2 rantai perjuangan Islam,,AllahuAkbar.
sebenarnya,hati2 yg terjalin dalam mencari cinta Allah,mengharapkan mardhatillah,saling berpesan2 dgn perkara yang ma'ruf.inilah PERSAHABATAN KERANA ALLAH,mg selamanya utuh,insyaALLAH

Firman Allah S.W.T :

......Dialah yang menguatkanmu dengan pertolonganNya dan dengan (sokongan) orang-orang yang beriman. Dan (Dialah) yang menyatupadukan diantara hati mereka (yang beriman itu). Kalaulah engkau belanjakan segala (harta benda) yang ada di bumi, nescaya engkau tidak dapat juga menyatupadukan di antara hati mereka, akan tetapi Allah telah menyatupadukan di antara (hati) mereka. Sesungguhnya Ia Maha Kuasa, Lagi Maha Bijaksana.
(Al-Anfal : 62-63)

bak kata kak B,kita wat mcm2 prog atau xtvt untuk rapatkan ukhuwwah dgn sahabat,tp lupa nak minx dgn Allah,padahal sekuat manapun kita usha,tp Allahlah yg memegang hati2,~(time bc doa Rabithah,bygkan muka shbt2 kita..)


thanx sahabat coz:~

  • byk tegur achik
  • care kalau achik x sihat
  • jd pendorong semangat
  • masakkan achik mknan best2,,hee
  • bawak achik g jalan2,,:)
  • tlg tukarkan tayar motor time pancit..(~a,ngah,a.long^^)
  • .........
  • ..........
n byk g,x larat nak tulis
tp yang palg penting
coz u accept me the way i am,,baik buruk diri ni,,

i want 2 say:
"saya saudara kamu dalam Islam...."

video
thanx my AB's,menemani achik di jalan ini,ana uhibbukum fillah~

Tiada ukhuwwah tanpa iman, dan tiada keimanan yang sempurna tanpa ukhuwwah, sepertimana tidak ada persahabatan tanpa taqwa, dan tiada ketaqwaan tanpa persahabatan.

2 comments:

  1. achik tak gtao pun kat along achik da blog. sapai hati achik

    ReplyDelete
  2. eh2,acik baru jek wat,,hee,,malu nak gtau along..sori yap,,(^^)

    ReplyDelete